Nieuws

Daavision opent FCU productielijn in Oss

Na een intensieve bouwperiode heeft de in Nederland gevestigde additieven producent Daavision vandaag haar vierde productielijn in gebruik genomen. Een speciaal voor Daavision ontwikkelde Fat Crystallization Unit is geïnstalleerd in de productiefaciliteit in Oss. De FCU is uniek in de additievenindustrie.

De uitbreiding van de fabriek in Oss past in de groeistrategie van Daavision,” aldus CEO Henri Peijnenburg.“ De additieven industrie verandert snel. In de afgelopen jaren ziet Daavision een verschuiving richting MCFA producten, zoals het Daafit concept. Door de productielijnen te optimaliseren en uit te breiden zijn we in staat om nieuwe innovatieve oplossingen te ontwikkelen met MCFAs.”

Daavision is de eerste additieven producent in de industrie die een FCU installeert in haar productiefaciliteit. De nieuwe productielijn stelt Daavision in staat om nieuwe product combinaties te sproei koelen met een sterke focus op vetzuren zoals C12.

De FCU zorgt ervoor dat het vloeistofmengsel gelijkmatig wordt verdeeld over de productielijn. Dit resulteert in een half-fabrikaat poederproduct van hoge kwaliteit. Elke korrel bevat een gelijke hoeveelheid van het vloeibare mengsel dat is gesproeikoeld.” legt Operations Manager Arjan de Ruyter uit. Samen met zijn productieteam coördineerde De Ruyter de installatie van de FCU.

Gedurende de installatie en testfase werkten onze operators nauw samen met het Innovatie Team van Daavision. De belangrijkste focus lag op het vaststellen van de optimale productieparameters, om zo een constante kwaliteit te kunnen garanderen. Hun inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen, we zijn nu namelijk in staat om een free flowing poeder te produceren dat goed verwerkbaar is in de verschillende productreeksen van Daavision,” besluit De Ruyter.