Nieuws

Daavision lanceert Plan van Aanpak Salmonella

Momenteel gaat er geen week voorbij zonder dat Salmonella, en dan met name de maatregelen die gaan gelden bij categorie 3 varkensbedrijven, besproken wordt in de vakbladen en de aanverwante nieuwsbrieven. Het zal u vast niet zijn ontgaan dat, na veel speculatie, de grootste slachterij in Duitsland: Tönnies aangekondigd heeft de korting i.v.m. Salmonella ook daadwerkelijk door te voeren per medio februari.

Om deze reden hebben wij het Plan van Aanpak Salmonella met Daaquasafe® opgesteld met handige extra mogelijkheden om Salmonella aan te pakken. Dit Plan van Aanpak lanceren wij tijdens de LIV in Venray. Rondom de lancering van dit Plan van Aanpak Salmonella organiseren wij ook een mini-symposium waarbij Blijf Salmonella de baas! het hoofdthema zal zijn. Voor dit symposium hebben wij een viertal interessante sprekers bereid gevonden:

  • Dhr. Dieter Mischok – Dr. – Westfleisch eG
  • Dhr. Filip Boyen – DVM, PhD, Dipl. ECPHM – Universiteit Gent Mevr.
  • Karien Koenders – Dr. – DAP Lintjeshof
  • Dhr. Peter van der Wolf – PhD, Dr. – De Gezondheidsdienst voor Dieren

Zij zullen gedurende deze ochtend hun visie op Salmonella geven. De ochtend staat onder leiding van niemand minder dan Klaas Wilting, oud woordvoerder van de politie Amsterdam. Hij weet als geen ander hoe men preventief te werk moet gaan om de veiligheid te garanderen! (uitnodiging gesloten | voor meer informatie neem dan contact op met Fleur Aarsse: 06-48768651)

Indien u de Salmonella status op uw bedrijf wilt aanpakken dan kan ons Plan van Aanpak u wellicht ondersteunen! Daavision ondersteunt varkenshouders niet alleen middels deze aanpak, maar biedt daarnaast ook verdere ondersteuning voor varkenshouder en dierenarts. Daavision ontzorgt, en zo blijven we samen Salmonella de baas!

Graag nodigen we u uit bij ons op stand 224 om ons Plan van Aanpak: Salmonella met Daaquasafe® verder toelichten.