Samen salmonella de baas

  • Samen salmonella de baas
  • Samen salmonella de baas
  • Samen salmonella de baas

Op deze pagina leest u alles over ons Plan van Aanpak: Salmonella.

Met Daaquasafe houden wij de salmonellastatus onder controle

Het vleesvarkensbedrijf van Theo Vernooij in Beusinchem huisvest 8200 vleesvarkens. Om de salmonellastatus op zijn bedrijf onder controle te houden zet hij Daaquasafe van Daavision in.

Lees meer

"Met het Plan van Aanpak van Daavision houden wij de titers laag op onze vleesvarkensbedrijven"

DVM Dieter Mischok, Dierenarts Wetfleisch E.G.

Over ons Plan van Aanpak

Met het ‘Plan van Aanpak Salmonella’ van Daavision kunt u de salmonelladruk op uw bedrijf effectief aanpakken. Het plan van aanpak bevat een duidelijk protocol voor het monitoren van de salmonelladruk middels bloed en mestmonsters. Daarnaast bevat het richtlijnen om salmonella-insleep tegen te gaan en helpt het middels de inzet van Daaquasafe® bij de aanpak van salmonella titers.

Bereken uw salmonella categorie indeling

De consequenties van een te hoge salmonellastatus worden groter en groter. Waar eerst alleen een waarschuwing werd gegeven door de slachterij wordt ook in Nederland steeds kritischer naar de Salmonella status gekeken. Maar hoe komt deze categorie-indeling eigen tot stand?

Bereken hier
Partners

Nieuws & deze campagne in de media

Salmonella-aanpak loont voor varkenshouder

Salmonella-aanpak loont voor varkenshouder

De gedachte dat varkens niet zo veel last hebben van een Salmonellabesmetting mag in de prullenbak. Lichte biggen opleggen in slecht gereinigde stallen kan leiden tot een stevige Salmonella-besmetting.

Lees verder
Zwaarst opgelegde biggen minst gevoelig voor Salmonella

Zwaarst opgelegde biggen minst gevoelig voor Salmonella

Recent onderzoek op de Vlierbos, het vleesvarkens-proefbedrijf van De Heus, naar de relatie tussen Salmonella en de groei van vleesvarkens, leverde een onverwachts resultaat op. Het bleek dat de zwaarst opgelegde biggen het minst gevoelig waren voor de infectie en een betere groei lieten zien.

Lees verder
Dagwinnaars LIV Hardenberg bekend

Dagwinnaars LIV Hardenberg bekend

Met een tevreden gevoel blikken wij terug op onze deelname aan de Landbouw Intensieve Veeteelt dagen in Hardenberg. Velen bezochten onze stand in hal 3 van de Evenementenhal.

Lees verder
Bereken uw Salmonella categorie-indeling

Bereken uw Salmonella categorie-indeling

De consequenties van een te hoge Salmonella status worden groter en groter. Waar eerst alleen een waarschuwing werd gegeven door de slachterij wordt ook in Nederland steeds kritischer naar de Salmonella status gekeken.

Lees verder